Trasdockans dag

Trasdockans Dag är en årlig manifestation som är till för att belysa våld och sexuella övergrepp på barn.
I söndags, den 25 augusti, hölls; för elfte året i rad, manifestationer där man bland annat skrek för trasdockan, på olika platser i Sverige, i ett försök att förändra och skydda våra utsatta barn.

"Trasdockan är en symbol för det sexuellt utnyttjade barnet, de tusentals utsatta som nu är barn och de tusentals som en gång blivit utsatta som barn och fortfarande bär på följderna av övergreppen. Ett barn som någon slitit i, slängt undan i ett hörn och glömt bort – som ett ting, ett föremål, en ägodel – precis som en trasdocka. Övergivet både av den som utsatt barnet och av samhället."

Skrotboken tolkar som vanligt kreativt och skapade inför Trasdockans dag genom att bland annat använda tyg och/eller sömmar på våra alster. Jag gjorde ett gratulationskort med en digi som jag hittade för många år sedan på nätet. Kommer inte ihåg vart.


Jag skrev ut motivet på sticky back canvas och färglade sedan med promarkers. Därefter klippte jag ut trasdockan med en ganska bred kant runt om. Sicksackade sedan med symaskinen runt om, så att det blev ett tygmärke. Vill ni ser fler alster med trasdocka på, så ska du kila in till Skrotbokens blogg där du även kan få mer information om trasdockans dag. 

Kommentarer

 1. Lovely and bright and brilliantly made Malin...love this fresh piece of art.xxx

  SvaraRadera
 2. A wonderful creation with lots of beautiful details.
  very nice.
  Hugs,
  Carla

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Tutorial ramkort

Förbaskat, förbenat...