Plastpåsealbum med tutorial

Jag hittade en rolig beskrivning på ett plastpåsealbum och tänkte att jag skulle prova på det. Här nedan kommer en beskrivning på hur jag har gjort...
1. Jag har använt mig av vita soppåsar som finns att köpa i de flesta affärer.
2. Jag klippte bort handtagen och botten på påsen.
3. Jag klippte upp den ena sida på påsen.
4. Jag vek ihop påsen till lämplig storlek och därefter lade jag påsen mellan två papper och sedan strök jag med strykjärnet tills platsen hade smält ihop. Jag strök i flera omgångar och kollade med jämna mellanrum hur det gick i smältningsprocessen.
5. Så här ser plastpåsealbumet pärm och sidor ut innan jag dekorerat dem. Till albumets pärm har jag använt två plastpåsar och valt att inte vika ihop dem på hälften. Valde två påsar för att få samma tjocklek som slbumets sidor.
Albumets pärm och sidor har jag målat med akrylfärg i olika kulörer. På en del av sidorna har jag blandat flera färger. Jag har fäst ihop plastpåsealbumet med två brads. Jag upptäckte att akrylfärgen gärna ville släppa från plastpåsen vid minsta lilla vikning eller skrapning, så jag beslöt mig för att lacka mitt album...Ser att jag stavat fel på april...oj oj skrivfelsnisse har varit i farten...Bäst att göra om göra rätt :)
...tyvärr var det lack jag hade hemma inte så bra för mina foton. Lacken ville gärna klibba fast i fotona, se det som ligger överst på denna bild. Så det var bara att skriva ut en del nya foton. Därför har jag klippt ut skyddsblad av plastfickor som jag har satt mellan varje albumsida.
Som ni ser har jag även valt att använda mig av stämplar på sidorna och denna lilla cykel tyckte jag passade utmärkt till fotot på Amanda som kommer farande i fartfylld framfart...
Vad är väl ett album utan journaling? Här har jag använt en journalingstämpel som jag tycker mycket om...
Syrran som kommer krypandes i en tunnel...på upptäcktsfärd! Sidan har jag sparsamt dekorerat med en doilies som fotomatta och några fjärilsstickers.
Denna gång har jag dragit linjer för hand till min journaling. Jag visste att jag ville skriva mycket så jag lät journalingen ta upp hela sidan.
Här har jag använt Primas nya tegelvägg...visst är den underbar! I övrigt har jag enbart dekorerat med några stickers.
Och här kommer syrran farandes...
Woohoo! Eddie kommer med ilfart! Som fotomatta har jag använt en bit tvättpåse och en bit silkespapper.
Vad är väl en dag på Leos lekland utan airhockey? Här har jag använt en diecutram till fotomatta och dekorerat med blommor från Petaloo. Jag älskar dessa blommor!
Amanda och Eddie tog sig en match. Jag och min syster bistod med glada hejarop! Under fotot sticker det fram osteklut och ett hjärta som jag har stansat ut och embossat med en die.
Fullt ös var det på cykelbanan...ja inte bara för Amanda och Eddie utan det fanns andra barn som också öste på för fullt...
Men ibland är det rätt skönt att ta det lugnt på cykeln också...

Kommentarer

 1. Så häftgt! Tack för inspirationen! /Pia

  SvaraRadera
 2. läckert!! jag lyckades alltid få mina påsar att smälta ihop så jag stansade mest ur mina sidor ;)
  men jag måste testa på detta igen för det var förbaskat kul att smälta och färga ;)
  http://pysselterapiochlivsgladje.blogspot.com/2010/08/atervinnen-nar-det-ar-som-bast.html

  SvaraRadera
 3. Vad läckert det blev:)
  Kramis

  SvaraRadera
 4. Detta blev ju hur snyggt som helst!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Tutorial ramkort

Förbaskat, förbenat...