Sidor

torsdag 31 mars 2011

Bingoutmaning

Hos Scrapbruket hittade jag en kul veckoutmaning, nämligen materialbingo. Jag använde den lodräta raden nummer 3, vilket innebär att jag ska använda mist, chipboard, metall och akrylfärg på mitt alster.

onsdag 30 mars 2011

Tema vintage hos Stellas

Denna månad har det varit tema vintage hos Stellas. Deras månadsutmaning har varit att scrappa kort, layout eller alter i vintagestil. Jag fiskade upp ett gammalt foto från påsen ja fått av mamma och scrappade dena layout:

Amanda, våren 2003

Hittade en bingoutmaning hos Inas kort och scrap. Den rad jag har använt innehåller: rivet, band och färglagt. Jag har rivet tre mönserpapper och distressat kanterna, knutit en rosett av ett blått band, samt färglagt fjärilarna och de rosa blommorna.Och en detaljbild:

tisdag 29 mars 2011

Liten sötnos med Timepiece

Denna layout har jag gjort till en liftutmaning på scrapträffen i Övik. Jag har använt mig av Bo Bunnys nya serie Timepiece. När jag såg den nya pappersserien blev jag totalt förälskad i dessa underbara papper och dekorationer. Förutom dymotexten och spetsen i underkant och i blomman kommer allt från den nya serien Timepiece.

måndag 28 mars 2011

Scrapträff i Övik

Min helg har jag tillbringat i Övik på High Coast Scraps scrapträff. Det bjöds på en hel del olika utmaningar och här är en layout som jag skapat till utmaningen, 1 till och med 5. Utmaningen gick ut på att skapa ett alster där följande produkter måste finnas med på alstret: 1 bit spets, 2 knappar, 3 ord i titeln, 4 fjärilar samt 5 blommor. Andra produkter fick användas, men dessa fem måsten ska finnas med på alstret.

fredag 25 mars 2011

Receptbok

Jag har altrat en receptbok som jag ska fylla med goda recept. Även detta alster är skapat med de underbara papperen från Pion Design.

Once upon a time...

Har nu scrappat ännu ett av de gamla fotografierna jag fick av mamma. Jag vet tyvärr inte vem mannen på bilden är eller var fotografiet är taget. Därav av titeln på min layout...

torsdag 24 mars 2011

Glad Påsk med Pion Design

Underbara papper från Pion Design har jag använd till detta påskkort.

En av fem!

Jag blev vald till en av fem vinnare hos Kristinas Scrapbooking. Med detta kort blev jag en fem...
Vinsten är att handla i butiken för 200 kr...

måndag 21 mars 2011

För-pyssel-utmaning

Pysselträffen, 26-27/3, i Övik med High Coast Scrap närmar sig med stora steg. Nu är det bara fyra dagar kvar innan det är dags att lasta bilen full. Inför träffen utmanar de oss med lite förpyssel och denna gång är det denna skiss som ska tolkas:Jag har tolkat skissen så här:

söndag 20 mars 2011

Big Ben

Hittade denna skiss hos L.Scrapbooking och tänkte direkt på mitt foto på Big Ben.
En regnig fredag stod jag på andra sidan av Themsen och fotade denna fantastiska byggnad under ett paraply som blåste åt alla håll...

fredag 18 mars 2011

Distresslek

Svensk Scrapbooking är temautmaningen denna månad distresser. Jag har har lekt med distresserfärgerna barn door och vintage photo. Jag har använt mig av masker och stämplar för att skapa mitt bakgrundspapper.

måndag 14 mars 2011

Sommaren 1924

En liten butik har denna månad en tävling med tema vintage...skapa kort, layout eller askar. Jag har gjort en layout på ett foto från sommaren 1924...
En liten närbild på journalingen som är instoppad under fotot...

söndag 13 mars 2011

Tävling hos Pojjo

Skapa med blommor och vinn blommor...låter inte det fantastiskt? Pojjo har just nu en tävling där det är tillåtet att skapa layout, kort eller alter så länge du har minst tre blommor på ditt alster.
Jag har skapat en layot som är långt ifrån min egen stil, men det är ju så roligt att prova på nya saker och stilar...

Rita och tolka din egen skiss, del 2

Denna månad hos Pysselhäxorna utmanas vi att rita och tolka vår egen skiss. Skissen kan användas till alla tre pappersutmaningarna; layout, kort och alter, om man vill. Det är även tillåtet att rita en ny skiss till varje pappersutmaning.
Jag valde dock att använda min skiss även till kortet, som blev ett påskkort...

lördag 12 mars 2011

Rita och tolka din egen skiss

Denna månad hos Pysselhäxorna utmanas vi att rita och tolka vår egen skiss. Jag har aldrig tidigare ritat en skiss och bara det var en utmaning i sig. En rolig utmaning där vinnaren har den stora äran att se sin skiss tolkas i aprils månadstävling.
Jag har tolkat min egen skiss på följande sätt:

Utmaning #20 på 100 % NORR

Denna gång utmanar 100 % NORR oss att använda ordet leende/smile i titeln/hälsningen.

fredag 11 mars 2011

Påsk med Graphic 45

Månadens utmaning hos Nettans scrapbooking 4 you är att skapa ett påskkort. Kort i valfri storlek och form är tillåtet, bara låta fantasin flöda...På tal om fantasi har jag använt mig av Graphic 45 papper Woodland Fantasy från deras serie Once Upon a Springtime Collection.

onsdag 9 mars 2011

En dag på Grönan

Pysseltagens månadsutmaning är att skapa ett minialbum i valfri storlek men med minst sex sidor, d v s fem uppslag.
Jag har gjort ett minialbum från sommaren 2009 då jag var på Gröna Lund med syrran och hennes familj.
Mitt minialbum består av sex uppslag.Alla uppslag har samma typ av upplägg. På alla vänstersidor har jag kladdat med färg och sedan stämplat en journalingruta. En söt liten vit fjäril flyger någonstans på sidan, samt en bård i över- eller underkant. På alla högersidor finns ett foto, samt en röd cirkel med vit stjärna och knapp finns utplacerat på alla högersidor.

måndag 7 mars 2011

Matpremiär

Hittade fyra foton på min syster när hon ger pojken sin första smakportionen. Det är premiär för mat och det smarriga som serveras är potatis - med bröstmjölk!
Denna layout är skapad efter skissen till månadens skissutmaning på Svensk scrapbooking. När jag såg skissen var det som om den sa till mig att jag skulle kleta och kladda med färg på ett eller annat vis...

söndag 6 mars 2011

Teknikutmaning

Denna månad hos Scrap-Perra är det teknikutmaning som gäller. Minst två av de tekniker de listat ska användas. Jag har använt följande tekniker; sy på ditt alster, lager-på-lager, stämpla (biljetten), använda stansar (fjärilen, stjärnan), samt embossing (fågeln på grenen är en die som embossar).
Och en liten detaljbild...

Vacker som en saga!

Jag hittade en underbar tävling hos Kristinas scrapbooking. Temat denna månad är fantasy. Älvor, drakar, slott, magi, enhörningar och andra sagoväsen är det som gäller denna månad.
Jag valde att göra ett pyramidkort och detta är det första pyramidkortet jag gör. Det var riktigt skoj och de papper jag valde att använda till denna utmaning är Graphic 45:s Once upon a springtime collection.
Delen som håller ihop kortet dekorerade jag sparsamt. Jag har stämplat swirls i gröna toner, samt använt några halvpärlor.
När kortet öppnas möts synen av musmamman och hennes ungar. Pyramidens insidor har jag dekorerat i skogstema. En söt liten domherre som sitter på en gren och små bär i en rosett.
Bakom musmamman står en älva på en svamp och spanar ut över sagoskogen. Lite blommor och blad som dekorerar pyramidens insida, samt en fjäril som flyger över kortets budskap "Vacker som en saga".
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...