Mixed media alster

Hejsan!
Idag bloggar jag för Instila och jag ska visa er några mixed media alster. Först ut är en canvastavla som jag inte hann färdigt till mitt inlägg med påskkort. Canvastavlan hittade jag i mataffären och den är väldigt tunn och hård och passade perfekt för mig som ville göra ett påskkort. Tyvärr hann jag inte klart, men får skicka det nästa år istället. Jag började med att välja ut två stenciler som jag använde tillsammans med structure paste. När structure paste torkat klickade jag ut färger på min mixed media plate och rullade ut färgen över ytan med en roller så färgerna blandades. Därefter tryckte jag min canvastavla mot mixed media plate så att färgen överfördes. 
Jag ville få in mer färg i tavlan då det trots allt skulle bli ett påskkort. Valde ut en massa härliga färger och började måla de upphöjda prickarna. Till höger la jag dit stencilen igen och målade med en härlig turkos färg. 
Stämpelmotivet är en av Santoros fantastiska flickor. Just denna verkar inte finnas i butiken men Sabina kan säkert beställa hem den till er om ni skulle vilja. Motivet har jag färglagt med distress markers och sedan figurklippt och monterat henne med 3d-kuddar. Stansade även ut en tag som jag stämplade "Glad påsk" på. Satte dit ett gult band som jag hittade i mina gömmor. 


Jag har även gjort ett avlångt  kort där jag började med att mista bakgrunden med gul och grön mist. När mistfärgen torkat, ,tog jag fram en stencil och structure paste och skapade struktur i bakgrunden. Stämplade en text på vit cardstock och skar ut den. Texten fäste jag sedan med 3d-kuddar. Den stora blomman har jag tillverkat själv. Monterade två lite mindre resinblommor bredvid. Avslutade med att skära till en kortstomme av vit cardstock och monterade hela bakgrunden på den med 3d-kuddar. 

Jag gjorde ett till avlångt kort där jag istället för att spraya färgen, skruvade av korken och splashade ner färgstänk. Även denna gång i färgerna gult och grönt. Stämplade en text på vit cardstock som jag sedan skar ut och monterade med 3d-kuddar. Tillverkade en stor gul blomma, samt två mindre i orange. Monterade även en resinblomma. Avslutade med att skära till en kortstomme av vit cardstock och monterade hela bakgrunden på den med 3d-kuddar. 


Sist ut är ett lite annorlunda kort där jag gått lös med papper, färg, figurer av papperslera, blommor m m. Jag valde en blå kortstomme denna gång och limmade på pappersbitar som jag rivit i bitar. Dessa täcker inte hela kortstommen utan är mer slumpmässigt ditlimmade. Ovanpå papperet strök jag ut gesso. Tog fram svart sytråd som jag kladdade fast med gesso, huller om buller i en enda röra. Klippte av en doilie och limmade fast. Stansade ut en bård och limmade fast. Hittade en bit ostduk och spets i gömmorna som jag limmade dit. Därefter stansade jag ut ett rutnät och en oval. Målade "Tack" med svart penna och fäste ovanpå ovalen som jag sedan fäste ovanpå rutnätet. 
Tog fram några figurer som jag skapat av papperslera, en ängel och vingar. Limmade fast dessa och öste sedan på med ett gäng blommor. Avslutade med att dekorera med några rhinestone och små utstansade fjärilar. 

För information om vad jag har använt för material, kika in till Instilas blogg




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tutorial ramkort

Tutorial origamiklänning