Sidor

onsdag 31 oktober 2012

Gratulationskort

Scrapidoos månadstävling för oktober har haft tema födelsedag. Valfritt alster var tillåtet att skapa, så länge temat födelsedag syntes i alstret. De ville även att något av följande skulle användas på alstret: hjärta, tårta, vimpel eller ballonger.


Jag gjorde en distressruta i blått och grönt med blomster i. Framför distressrutan fäste jag ett papper med ett utstansat hjärta på 3D-kuddar. Stämplade grattis i det nedre hörnet.


På kortets insida gjorde jag en distressruta i grönt. Stämplade grattis på det utstansade hjärtat och fäste i det övre hörnet på distressrutan.

tisdag 30 oktober 2012

Grattiskort

Jag har gjort det igen! Jag har gjort min andra distressruta och jag måste erkänna...jag gillar det! Denna gång har jag gjort en lodrät distressruta från kortets underkant till överkant. Sedan stämplade jag med en av mina absoluta favoritstämplar, nämligen strået från Inkido. Stämplade även två bin och två fjärilar. Avslutade med att stämpla grattis på födelsedagen.

I've done it again! I made my second distress box and I must admit ... I like it! This time I made a vertical distress box from bottom of the card to the top. Then I stamped with one of my favorite stamps, which is the straw from Inkido. I also stamped two bees and two butterflies. I completed the card by stamping happy birthday.


Med det här kortet deltar jag i följande utmaning:

With this card I participate in the following challenge:

Less is more: week 91 sketch 7

Embossad julgran

Jag har gjort ett enkelt och stilrent kort med endast ett embossat motiv på framsidan. Jag har använt stämpelmotivet "x-mas, gran, swirls o stjärnor" från Stämpelkällan. Det pigmentstarka embossingpulvret fick för sig att färga den vita bakgrunden grön...så det var bara att ta fram distresserna och inka grönt runt granen.

I have made a simple and stylish card with only one embossed motif on the front. I have used the stamp design "X-Mas, spruce, swirls o Star" from Stämpelkällan. The pigments strong embossing powder got the idea to dye the white background green ... so it was just for me to taking up the distress ink and distress green around the Christmas tree.


Med det här kortet deltar jag i följande utmaningar:  

With this card I participate in the following challenges:

The Cutie Pie Challange: #30 Distress your cards
The Poodles Parlour: Anything goes

Höstbada

Hos Mollys scrapbooking finns det en utmaning för alla varje månad och nu i oktober är utmaningen att inspireras av denna bild...


Förutom att inspireras av bilden är kravet att något form av inramning ska finnas med på alstret. Klicka på inspirationsbilden för att komma till utmaningen. Min tolkning av bilden blev så här...


måndag 29 oktober 2012

Julkortsutmaning #5

Jag hänger fortfarande med i Scrapbutikens julkortsutmaning. Denna gång var det en skiss att följa och så här har jag tolkat skissen...


lördag 27 oktober 2012

Halloweenhus

Veckans projekt hos Stämpelkällan har varit att skapa godishus. Eftersom det är Halloween nästa vecka valde jag att göra ett godishus med tema halloween.


Spöken och fladdermöss hör liksom till halloween och som ni ser flyger det fladdermöss på den ena kortsidan. Ut genom det högra fönstret och dörren tittar spöken fram och i det vänstra fönstret kikar en liten katt ut. Katten är en del av stämpelmotivet "halloween, pumpa o hatt o katt". På taket har jag klippt ut en banner och stämplat "happy halloween"...

 

På husets andra kortsida ser ni hela stämpelmotivet "halloween, pumpa o hatt o katt".  När taket lyfts bort ser man det mumsiga innehållet med massor av godis...


Jag hoppas ni får en riktigt trevlig helg och så småningom även en trevlig halloween.

torsdag 25 oktober 2012

Vitt på vitt


Idag är det torsdag och det innebär en dag med challenge-alster hos Stämpelkällan. Inför denna vecka fick mina DT kompisar i utmaning av mig  att skapa valfritt alster som är vitt, vitt, och vitt. Jag gillar att skapa monokromatiska alster! Förutom stämpelmotiv och/eller foto, som får ha andra färger, är inga andra färger än vitt tillåtna. Jag valde att skapa ett julkort till denna utmaning.


Jag har använt stämpelmotivet "jultomtens fru" och har färglagt motivet med promarker i vitt och grått. Bakgrunden har jag torrembossat med snöflingor och för att skapa lite liv bakom jultomtens fru har jag även använt en doilie och ett utstansat staket. Rosetten har jag knutit av ett tyllband. Glöm inte bort att kika in i Stämpelkällans blogg för att se hur de andra har tolkat utmaningen.

måndag 22 oktober 2012

Mera julkort

Jag har den senaste tiden gjort en hel del julkort och det kommer fler...Brukar normalt sett inte göra så här många julkort, men kan liksom inte låta bli. Denna gång använde jag mig av spillbitar...kortets storlek är 4*4 tum. Stämplarna jag har använt hittar ni hos Stämpelkällan och det är texten "god jul med rosett, mindre" och "julroshörne 2".


Med det här kortet deltar jag i En liten butiks skissutmaning som pågår fram till och med 25 oktober. En himla fin skiss som jag gillade att arbeta efter.

Höst och kantareller

Hos Stämpelkällan utmanar vi varandra i teamet med skisser och denna gång har jag tolkat Tesas skiss, som ni kan se HÄR! Jag valde att göra ett riktigt höstkort, eftersom jag precis gjort en höstlayout och fick lite spillpapper över. Tesas skiss lockade mig nämligen att använda just dessa spillbitar av höstpapper...Jag har använt "kantarell - mindre" och maskat ihop två motiv bredvid varandra. På den utstansade blomman har jag stämplat "grattis".


Kika gärna in i Stämpelkällans blogg under dagen och titta på teamets olika skisstolkningar.

torsdag 18 oktober 2012

Krya på dig!

Då var det dags för mig att visa ytterligare ett krya på dig kort. Jag har redan gjort flera krya på dig kort under hösten.

Then it was time for me to show another get well card. I have already made ​​several get well cards during the fall.


Texten har jag skrivit ut på datorn. Insidan ser ut så här...

The text I have written on the computer. The inside looks like this ...


Och som vanligt rymmer kortet en förpackning näsdukar och två askar Läkerol. Med detta kort deltar jag i följande utmaningar:

And as usual, hold the card packaging handkerchiefs and two boxes Läkerol (cough drops). With this card I participate in the following challenges:

Crafty Creations Challanges: #192 Get well
Cardabilities: Sketch #61

tisdag 16 oktober 2012

Julkortsutmaning #4

Jag har gjort ett julkort som är ett shaker card. Det är snöflingor som skakas. I rosetten hänger det en liten bjällra, som låter när kortet skakas.

I made a Christmas card which is a shaker card. There are snowflakes shaken. In the bow hangs a bell that sounds when the card is shaken.


Med detta kort deltar jag i följande utmaningar: 

With this card I participate in the following challenges:

Scrapbutiken: Julkortsutmaning #4 - snö och glitter
Magnolia Down Under Challanges: #168 Shaker Card

Te- och ljuskort med tutorial

Jag har gjort ett te- och ljuskort efter den fina skissen som Lotta ritat till utmaning #53 hos 100 % Norr. Jag har använt två turkosa detaljer. En stor turkos blingsten i min hemmagjorda blomma och en turkos pärla i min hemmagjorda pins. Jag tog mig friheten att göra en riktigt fri tolkning denna gång. De tre cirklarna i skissen är min blomma med tre lager. Texten "kram" kommer från Stämpelkällan och jag valde att flytta ner den till hörnet och blommans center får motsvara bilden denna gång. Jag har ett band i mitten men det mesta är dolt utav det mönstrade papperet.

I've made a tea light card after the fine sketch Lotta designed to challenge # 53 at 100% North. I have used two turquoise details. A large turquoise bling stone in my home-made flower and a turquoise bead in my homemade pins. I took the liberty to make a really free interpretation this time. The three circles in the sketch is my flower with three layers. The text "hug" is from Stämpelkällan and I chose to move it down to the corner and the flower centers must meet the picture this time. I have a band in the middle but most of it is hidden out of the patterned paper.


Nu kommer en tutorial på hur jag gör mina te- och ljuskort.

Börja med att skära till en cardstock i storleken 30*18 cm. Denna bit kommer att  bilda asken.

Biga längst de längre sidorna vid 1 cm och 3 cm från båda kanterna.
Längst den korta sidan ska ni biga enligt följande: 1, 3, 7, 9, 19, 21, 27 och 29. Det bör se ut så här när ni är klara...

Now, a tutorial on how I make my tea and light card.

Start by cutting a cardstock in size 30 * 18 cm. This bit will form the box.

Crease at the longer sides of 1 cm and 3 cm from both edges.

At the short side are you biga as follows: 1, 3, 7, 9, 19, 21, 27 and 29. It should look like this when you're done ...Vi ska nu klippa bort vissa delar av cardstocken och det ni får kvar ser ut så här...

We will now cut out some parts of the card stock and you will still look like this ...


Ni ska nu klippa längst de svart linjerna, så ni bildar askarnas flikar.

You will now be cut at the black lines, so you forming cartons tabs.


Innan asken viks ihop brukar jag skära ut fönster så innehållet syns. Antingen lämnas fönsterna öppna, eller så kan använda något som fönsterglas, t ex gelatinblad eller overheadplast. Man kan skära fönsterna för hand med linjal och skalpell eller med hjälp av sin stansmaskin och välja en dies som passar. Jag har skurit ut mina fönster med linjal och skalpell, en cm från kanterna. På den bredare delen till höger har jag lämnat en mellanrum på 1,5 cm eftersom den asken rymmer både tändsticksask och tepåsar. På så vis blir det som en avdelar mellan askens olika innehåll. Sätt dubbelhäftande på hela mittersta delen och på kortsidorna där jag har markerat enligt bilden. 

Before the box is folded, I cut out the windows so the contents are visible. Either left the windows open, or you can use something like window glass, for example, gelatin sheets or overhead plastic. You can cut the windows manually with a ruler and a scalpel or by means of its punching machine and select a suitable dies. I have cut out my window with a ruler and scalpel, one cm from the edges. On the wider part right, I have left a gap of 1.5 cm because the box holds both matches and tea bags. This will make it as a dividing between the box different content. Put adhesive on the middle part and the short sides where I have marked as shown.


För att underlätta när ni ska vika ihop asken är det bra att vika längst de bigade linjerna först. Jag brukar även dra en linje på insidan där askens olika delar ska fästa. Bara för att få det så rakt som möjligt.

For ease when to fold up the box, it is good to fold at the scored lines first. I usually also draw a line inside the box where the various parts to snap. Just to get it as straight as possible.


Vill man klä asken med mönstrat papper är det lättare att göra det nu innan askens sätts ihop. Dra bort den ena tejpbitens skyddsplast på någon av den högra kortsidan och fäst den längst den ritade linjen.

If you want to dress up box with patterned paper, it's easier to do it now before the box is assembled. Take away one tejpbitens protective plastic on one of the right short side and secure it at the drawn line.


Dra bort skyddsplasten på den andra kortsidans tejp och fäst den längst den ritade linjen. 

Pull off the protective plastic on the other short side adhesive tape and attach it along the drawn line.


Sist men inte minst har vi en bit tejp kvar och det är den som sitter emellan askarna. Dra bort skyddsplasten och tejpa ihop askarna längst mitten. Om asken känns trög att stänga kan man klippa bort en del av lockets hörn, så som jag har gjort på bilden. 

Last but not least, we have a piece of tape left and that is the one that sits in between the boxes. Pull off the protective plastic and tape the boxes at the center. If the box feels sluggish to close, you can cut out a portion of the cover corners, so I made the picture.


Lägg nu bort asken en liten stund, för nu ska vi göra kortstommen. Börja med att skära till en bit cardstock som är 12*22,3 cm. Biga vid 10 och 12,3 cm eller så kan ni biga vid 10 cm från båda hållen.

Now put away the box a little while, for now we'll do a short frame. Start by cutting a piece of cardstock that is 12 * 22.3 cm. Biga at 10 and 12.3 cm, or you can biga at 10 cm from both sides.


Innan jag gör något mer fäster jag ett band på framsidan och baksidan av kortstommen.

Before I do anything more, I attach a ribbon on the front and back of the card body.


Nu är det dags att klä kortstommens framsida och insida. Sedan drar jag bort skyddsplasten från tejpen på askens undersida och sätter fast asken på insidan av kortstommen. Som ni ser har jag lagt i tre värmeljus och dekorerat en liten tändsticksask med det mönstrade papper som jag valde till detta kort. Jag har även lagt i tre tepåsar.

Now it's time to dress kortstommens front and inside. Then I pull off the protective film from the tape on the bottom of the box and attach the box to the inside of the card body. As you can see, I have three candles and decorated a small matchbox with the patterned paper that I chose for this card. I have also put in three bags.


Jag knyter ihop bandet och dekorerar kortets framsida.

I tie together the band and decorate front of the card.


Jag hoppas att ni blev inspirerade till att göra ett eget te- och ljuskort. Om ni använder min tutorial blir jag glad om ni lämnar en kommentar så jag kan få just era kort. Lycka till!

I hope you were inspired to make your own tea light card. If you use my tutorial, I am glad if you leave a comment so I can get your specific card. Good Luck!

Med det här kortet deltar jag i följande utmaningar:

With this card I participate in the following challenges:

The Crazy Challange: #130 Handmade flowers
Whimsy Stamps Challange: #52 All things sparkly
Simon Says Stamp Challange: Dies and/or punches
Bearly-Mine Challange: #57 Anything goes

måndag 15 oktober 2012

Julkort i rosa

I helgen gjorde jag ett julkort som inte går i de traditionella färger...jag gjorde nämligen ett kort i rosa och vitt! Underbart med annorlunda :)

This weekend, I made a Christmas card that is not in the traditional colors ... I did namely a card in pink and white! Wonderful with different :)


Med det här kortet deltar jag i följande utmaning:

With this card I participate in the following challenge:

Charisma Cardz Challanges: #40 a sketch

Tio-i-top på scrapbordet

Igår, den 14e oktober, 1961 sändes radioprogrammet "Tio i topp" för första gången och nästan exakt ett år senare, den 13e oktober 1962 startade "Svensktoppen". Med den bakgrunden har vi på Skrotboken valt att använda en "tio i topp"-lista (där siffrorna 1 till 10 ingår) på våra alster. Jag valde att scrappa om mina absoluta favoriter på scrapbordet just nu...jag klarar mig inte utan dessa...


Vill ni se fler tio-i-top alster så kika in HÄR!

söndag 14 oktober 2012

Smurfitgt gott!

För 60 år sedan, den 7 oktober 1952, godkändes den patentansökan som Norman Woodland och Bernard Silver knappt tre år tidigare lämnade in angående “klassificeringsappraturer och metoder”. I sin ansökan beskrevs både mönstret för streckkoder och de maskiner som behövdes för att läsa av koderna. Detta uppmärksammar vi hos Skrotboken genom att använda oss av minst en streckkod på våra alster.

Av någon anledning hade jag sparat den tomma glassförpackningen från smurfglassen när den var tom. När vi sedan skulle skapa något med en streckkod var det liksom en självklarhet att jag skulle använda just den streckkoden och de söta smurfarna på kartongen. Jag har använt Stämpelkällans "cirkel med swirlram, stor", dels under fotona och dels i nedre hörnet som en ram runt den lilla smurfen.

För att se fler alster med någon form av streckkod på, kila in här!

Julkort av spillbitar

Jag har gjort ett julkort av spillpapper. Kortet är ett riktig minikort i storleken 8,5*7 cm.

I made a Christmas card of waste paper. The card is a real mini-card size 8.5 * 7 cm.


Med det här kortet deltar jag i följande utmaningar:

With this card I participate in the following challenges:

Holly Jolly Christmas Challange: Scrappy Christmas
Simon Says Stamp Challange: Dies and/or Punches

Julkort med snögubbe

Igår på Pysselhäxornas träff fick jag gjort två julkort och det här är det ena av dem. Jag har använt papper från Maja Design och den söta snögubbestämpeln lånade jag från min bordsgranne.

Yesterday at Pysselhäxornas crafting meeting, I made ​​two Christmas cards and this is one of them. I have used paper from Maja Design and the cute snowman stamp I borrowed from my table neighbor.


Med det här kortet deltar jag i följande utmaningar: 

With this card I participate in the following challenges:

Sparkles Chrismas Challange: #21 * Traditional *
Christmas Challanges {with sketches} : #45

Fåglar på gren

Idag har jag varit på Pysselhäxornas pyssel träff och fyndade på vår loppis. Jag hittade en fin stämpel med fåglar på en gren och var bara tvungen att köpa den. Under kvällens bloggrunda hittade jag en ny rolig utmaningsblogg, "Less is More". Utmaningen som pågår just nu är att skapa ett kort med bara ett lager och med tema vingar.

Today I have been on Pysselhäxornas craft meeting and bargains at our garage sale. I found a nice stamp with birds on a branch and just had to buy it. During the evening blog round I found a new fun challenge blog, "Less is More". The challenge going on right now is to create a card with just one layer and themed wings.


Ikväll var det första gången som jag provade på att göra en distressruta. Det ska vara första gången för allt någon gång och jag blev riktigt nöjd med resultatet. Jag kommer definitivt att göra fler distressrutor. 

Tonight was the first time I tried to make a distressing square. It'll be a first for everything at some point and I was really happy with the result. I will definitely make more distressing squares.

fredag 12 oktober 2012

Julkort med en gran av ord

Jag såg ett julkort på nätet med en stämplad gran av ord. Jag gillade den och fick för mig att skriva min gran av ord med hjälp av dymon. Ovanför granen ritade jag dit en stjärna som jag sedan la glossy accents på.

I saw a Christmas card online with a stamped tree of words. I liked it and got me to write my gran of words using dymon. Above the tree I drew a star which I then added glossy accents on. The words I have written are as follows from top to bottom ... snow, Advent, Christmas candy, Christmas gifts, saffron buns and baubles.


Med det här kortet deltar jag i följande utmaning:

With this card I participate in the following challenge:

Cardabilities: #60

torsdag 11 oktober 2012

En timme, en utmaning

Ikväll på Svensk Scrapbooking gav de en extra utmaning under deras födelsedags-cc. En timme, en utmaning och där man fick skapa kort och/eller LO. Årets fyra årstider ska finnas representerade på alstret, men hur det var valfritt.

Jag valde att visa vår, sommar, höst och vinter genom trädets löv. På våren ser du knoppar. På sommaren är löven gröna, och på hösten är löven gula, gröna och lite åt det orangea hållet. Under vintern har trädet inga löv! Mitt alster blev så här...


Jag trodde verkligen inte att jag skulle hinna skicka in mitt kort, eftersom jag inte såg utmaningen förrän 20:11. Jag hade missade elva dyrbar minuter...men skam den som ger sig :)

tisdag 9 oktober 2012

Näsduksvikning

Jag har gjort ett kort med näsduksvikning. Annorlunda men rolig vikning. Jag har använt stämpelmotivet "gumma" på kortets stängningsdel...Stämpeln hittar ni hos Stämpelkällan. Ta en titt i Stämpelkällans blogg under dagen får ni även se de kort mina DT kollegor har skapat!


När kortet öppnas ser det ut så här...

Tilda i julstrumpa

Just nu är jag inne i en period då jag nästan bara skapar julkort. Till detta kort har jag använt Tilda i julstrumpa...hur söt som helst! Jag har skapat med mina absoluta favoritfärger när det gäller julkort, nämligen rött, grönt och vitt.

Right now I'm in a period where I almost only creates Christmas cards. For this card I have used Tilda in Christmas stocking ... is not she too cute! I have created with my absolute favorite colors when it comes Christmas namely red, green and white.


Med det här kortet deltar jag i följande utmaningar:

With this card I participate in the following challenges:

Simply Magnolia: Doily and Charm
Magnolia Down Under Challanges: #167 Use your favorite colour combo!

lördag 6 oktober 2012

ATC-kort

Veckans projekt hos Stämpelkällan var att skapa ett set med ATC-kort i valfritt tema. Jag valde jultema och har använt stämpeln "julroshörne 2". Jag har använt Maja Designs julserie vintage winter...älskar dessa mönsterpapper i dess bruna toner. Texten är från kanten som klipps bort...I övrigt har jag bara dekorerat med några halvpärlor.


Kortens baksidor har jag skrivit ut på dator...lämnade en vit yta i nedre hörnet, tänkte att jag kanske skulle stämpla något där. Men har ännu inte bestämt mig om hur jag ska göra...


 

fredag 5 oktober 2012

Grattiskort

Min mamma fyller år i helgen så jag har gjort ett grattiskort. Runt kanten på mönsterpapperet har jag smetat ut lite vit akrylfärg, eftersom den ena kanten redan var lite vit. Stämpeln är digi från Beccy´s Place. Grattis har jag skrivit på min dymo.

My mother's birthday this weekend so I made ​​a birthday card. Around the edge of the pattern paper, I smeared a little white acrylic paint, because one edge was already a little white. The stamp is a digi from Beccy's Place. Congratulations, I have written on my DYMO.


Med det här kortet deltar jag i följande utmaningar...

With this card I participate in the following challenges ...

Charisma Cardz Challanges - #39 badda bing
Papertake Weekly Challange - anything goes
Natalie and Amy - #2 birthday bling
The Cutie Pie - #28 use a digi 

torsdag 4 oktober 2012

Kort med mosaik

Hos Stämpelkällan utmanar vi varandra i teamet och denna gång har jag blivit utmanad att skapa ett valfritt alster med mosaikeffekt. Jag valde att skapa ett kort med mosaikbitar i en tums storlek. En tum är ett roligt mått att arbeta med och jag valde att klä hela kortstommen med mosaikbitarna. Mitt stämpelmotiv "äppelkorg" valde jag dock att vara hel. Funderade ett tag på att även skära den i en tums bitar, men lät bli det i slutändan.


Jag valde att använda texten "för långt borta för en kram". En text som jag tycker är alldeles perfekt. För hur många gånger har ni inte tänkt att ni skulle vilja krama om någon som bor alldeles för långt borta? Vill ni se fler alster med mosaikeffekt så kila in i Stämpelkällans blogg!

onsdag 3 oktober 2012

Ramkort med "kopparstick"

Inför World Cardmaking Day presenterar jag idag en tutorial på ramkort hos Skrotboken. Gå in och läs mer om valet av tema på mitt ramkort HÄR! Jag har gjort ett "kopparstick" i mitten av mitt ramkort och om ni kilar över till Skrotboken och läser så förstår ni varför.


Kortets insida fick ett vitt papper där en hälsning kan skrivas. Drog en svart linje runt det vita papperet och limmade fast en svart utstansad fågel på gren. Samma som på utsidan.tisdag 2 oktober 2012

Tack

Ibland vill man skicka någon en liten tack-hälsning och denna gång har jag gjort ett te- och ljuskort som tack. Jag har använt Stämpelkällans textstämpeln "tack, snirklig" på kortets framsida. Jag har dekorerat med en blomma, en utstansad swirl, blingstenar och en fjäril. Kortet knyts ihop med ett band i en fin rosett.

Sometimes you want to send someone a little thank-you note and this time I made a tea light card. I have used Stämpelkällans stamp "tack, snirklig" (thanks) on front of the card. I have decorated with a flower, a swirl, bling stones and a butterfly. The card is tied together with a ribbon in a nice bow.
 

På kortets insida finns det plats att skriva en liten hälsning och kortet innehåller tre värmeljus, en tändsticksask och tre tepåsar.

On the inside of the card there is space to write a little greeting and contains three candles, a box of matches and three tea bags.


Med det här kortet deltar jag i Simon Says Stams utmaning anything goes...

With this card I participate in Simon Says Stamps Challange anything goes...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...