Sidor

onsdag 25 april 2012

Tilda med blommor

Fick en beställning på ett kort och då passade jag samtidigt på att delta i Totally Tilda Challange. Deras utmaning #45 innebär att skapa ett alster med stygn på. Stygnen kan vara riktiga eller fejkade. Jag valde att sy raksöm lite här och var med symaskinen.

Gratulationskort

Idag, onsdag, är det som vanligt en dag där alla i designteamet får blogga hos Stämpelkällan. Jag har gjort ett gratulationskort eftersom det alltid är bra att ha till hands när någon fyller år. Den här gången har jag gjort ett kort som passar till någon äldre som fyller år...

Jag har använt den nya gubben och gumman, samt huset, staketet och textstämpeln "Gamla är unga som...". Staketet klippte jag isär och så jag kunde sätta en bit från varje håll, liksom en naturlig öppning in till gården. Som vanligt har jag färglagt motiven med pro markers.

måndag 23 april 2012

Bingo med Bildmålarna

Hittade en bingoutmaning hos Bildmålarna som passade perfekt då jag skulle göra mitt kort idag.
Jag har använt flera bingorader...lyckades använda allt utom swirls....om vingarna på flickan räknas, förstås!

Utmaning #45 hos 100 % Norr

Idag är det min tur att utmana er hos 100 % Norr, så kila in här och läs om utmaningen. Mitt inspirationsalster blev så här...
 Under de kommande veckorna dyker det upp fler inspirationsalster så glöm inte bort att titta in till 100 % Norr lite nu och då...

söndag 22 april 2012

Plötsligt händer det!

Ibland händer det att jag inte scrappar på evigheter...ja eller i alla fall känns det som så! Jag har inte scrappat sedan förra lördagen då det var pysselträff med Pysselhäxorna. Men så plötsligt händer det :) Jag har idag gjort ett kort till Milo Liljas skissutmaning.
Skissen jag har inspirerats av ser ut så här...

fredag 20 april 2012

ScrappaLoss apriltävling

Under april månad har tävlingen hos ScrappaLoss handlat om att tillverka tags. Tagen tillverkas i valfri storlek och med fritt tema. Jag har gjort en Lycka till-tag. Jag har använt den söta "Fia, lite förlägen" från Stämpelkällan. Den textstämpel jag har använt ingår i ett text-set om tre och som ni hittar här!

onsdag 18 april 2012

Picknickkorg

Vilket aprilväder! Det har snöat sen igår och snön ligger vit mot marken...suck! Själv längtar jag till våren och den härliga värmen som solen ger. Längtan efter att ta picknickkorgen på armen och gå ut i den underbara vårvärmen och hitta en härlig plats att slå sig ner på. Jag har gjort en söt litet picknickkorg och på tagen har jag stämplat "Kram", med en av Stämpelkällans nya textstämplar.
Ha en bra dag!

tisdag 17 april 2012

Tutorial origamiklänning

Igår lovade jag er att ni skulle få en tutorial på origamiklänningen som jag hade gjort till mitt ramkort. Klänningen är lättare att vika om ni väljer ett lite tunnare papper. Jag vek min klänning av ganska tjockt mönstrat papper, vilket försvårar det hela. Men det går :)


Till origamiklänningen behöver ni en bit papper som är 10,5*10,5 cm.  Vik papperet så du får 9 lika stora rutor, d v s vik papperet vid 3,5 cm och vid 7 cm. Både vertikalt och horisontalt.

Nu ska ni vika kvadraten i mitten . Vik därefter mellan mitten och den högra respektive vänstra vertikala vecket.
Vik in höger och vänster sida bakom mittenpartiet.
Klipp längst den vikta linjen fram till mittenpartiet, på båda sidorna. Vänd på klänningen! Nu ska du vika in sidorna för att forma kjolen. Vik från snittet till nedre hörnet på båda sidorna.
Det har blivit dags att göra ärmarna och livstycket. Öppna upp kvadraten och vik den övre delen i mitten, nedåt. Klipp sedan det mittersta vertikala vecket ner till horisontala vecket.
Vik ihop klänningen igen och vik de klippta kanterna utåt 45 grader, för att göra kragen. Vik axlarna tillbaka i det motsatta riktningen.
Använd kragens kanter som mått och klipp upp mot dem. Vik mot ytterkant och därefter vik upp ärmen 45 grader.
 Vik därefter in midjan.
Jag dekorerade min klänning genom att knyta en liten rosett av sidenband i midjan. Knapparna är halvpärlor. Den söta lilla galgen har jag vikt av en ståltråd som jag hittade i verktygslådan. Som ni ser har jag klippt en rund, vågad kant nertill, med en mönstersax.
Jag har tidigare gjort en liknande klänning, som ni hittar här, där jag stansade den nedre kanten med MS doily lace. Detta är inte att rekommendera. Den punchen blev sig aldrig lik efter det och slutade med att den gick sönder.

Lycka till med er oriagamiklänning. Lämna en kommentar här om ni viker en klänning efter min tutorial, så ska jag komma och ta mig en titt.

Tutorial ramkort

Igår visade jag er ett ramkort och idag tänkte jag försöka mig på en beskrivning på hur ni själva kan vika ett ramkort.Ni behöver två cardstocks i samma färg. Samt mönstrade papper att klä kortet med.

Börja med att skära till en bit som är 8"*8". Denna bit blir själva ramen. Biga runt om kvadraten vid 1/2" och vid 1".
Därefter ska ni biga en kvadrat i mitten, 2" från kanten och mellan punkterna 2" och 6".

Nu är det dags att biga ytterligare en kvadrat inuti den första kvadraten. Biga 2 1/2" från kanten och mellan punkterna 2 1/2" och 5 1/2".
Nu ska ni ska klippa bort en bit i varje hörn, samt klippa upp en bit. Se bilden...
Det har blivit dags att skära två skåror i mitten mellan hörnen i den bigade kvadraten. Se bilden...
Ett tips är att klä ramen med det mönstrade papperet innan ni fäster ihop hörnet så det bildas en ram.
Lägg undan ramen och ta fram ett nytt cardstock. Till ramkortets mitt, behöver ni nu skära till en bit som är 5"*5". Biga den vid 1/2" runt om och klipp längst den ena bigade kanten upp mot den andra kanten i varje hörn. Se bild...
Limma ihop hörnen så ni får en kvadrat...och sätt sedan fast den inuti ramen. Även denna är lättare att klä inuti innan ni sätter ner den i ramkortets mitt. Detta kan vara trixigt eftersom det är lite tajt...men det går :)
När ni kommit så här långt är det bara en del som saknas och det är själva kortstommen. Skär till en bit cardstock som är 6"*12" och biga den på mitten. Fäst nu ramen på kortstommen och fortsätt med dekoreringen efter smak och tycke.
Jag hoppas att jag har inspirerat er till att själva prova på denna kortvikning. Lämna gärna en kommentar om ni gör ett ramkort efter denna tutorial så ska jag komma och ta mig en titt :)

Till mitt ramkort igår så hade jag vikt en origamiklänning och lite senare idag så kommer det en tutorial på den klänningen.

måndag 16 april 2012

Pastelligt ramkort

Ni har väl inte missat receptutmaningen som pågår just nu hos 100 % Norr! Ta en titt på utmaning #44 för att läsa mer om vilket recept ni ska följa. Som inspiration till er visar jag er idag ett ramkort.
Jag har vikt en söt liten origamiklänning som jag hängt upp på en galje, som jag böjt till av en bit ståltråd jag hittade i verktygslådan. I klänningens midja har jag knutit ett sidenband och som knappar har jag använt halvpärlor.
Om ni skulle vilja vika er egen origamiklänning eller ramkort, så titta in imorgon för då visar jag er en tutorial på både klänningen och ramkortet.

lördag 14 april 2012

Project of the week

Denna veckas projekt hos Stämpelkällan är spel. Ta en titt här för en massa härliga spel gjorda med deras stämpelmotiv. Memory, Fia med knuff, Lotto och Bingo är exempel på spel som ni kommer att få se. Ni får även se mitt spel, Tre i rad...
Jag har gjort mitt spel som en explosions box, så att det går att vika ihop och ställa bort då man spelat färdigt. På locket har jag använt stämpeln "Nalle hänger på skylt" och i den har jag skrivit Tre i rad med stickers.
När lockets tas av så ser man spelpjäserna som ligger där nere och vilar...
Jag har använt stämpelmotiven "Ludde med ballonger" och "Sans nalle".

fredag 13 april 2012

Stamp of the week

Idag kan ni vinna veckans stämpel hos Stämpelkällan. Denna gång är det en fin digi stamp som lottas ut. Kila in här och lämna en kommentar du med! Då får ni även se flera härliga inspirationsalster...mitt alster får ni se redan nu...

torsdag 12 april 2012

Du & Jag

Min bloggdag hos Stämpelkällan innebär att jag kan blogga mer än en gång. Det skedde faktiskt idag. Först ut var en layout och sedan det kort jag visar nu här...Jag har gjort ett kort till någon nära och kär. Det är inte alltid ett stämpelmotiv behöver färgläggas för att komma till sin rätt, utan testa er fram. Ibland kan det faktiskt vara snyggare, som här, med ett motiv i svart och vitt. Till det här kortet har jag använt Par "In love" och textstämpeln "Du & Jag det är vi det..".

Studenten

Idag är det min bloggdag hos Stämpelkällan. Ni har väl sett deras nya studentstämplarna? Jag har använt student-tjej på min layout med foton från min studentdag. Jag scrappar sällan om mig själv, men denna layout var riktigt rolig att skapa. Jag har även använt cirkel med swirlram. Denna stämpeln gillar jag, massor, och den passar lika bra till kort som till layouter. Jag hade först tänkt använda ytan inuti swirlramen som journalingyta, men ångrade mig sedan och lät ytan var tom. Den är nog så dekorativ utan journaling i sig...
 En närbild...

onsdag 11 april 2012

3D Blomkort

Idag bloggar jag hos Stämpelkällan och visar er ett blomkort i 3D...En för mig ny, kul och annorlunda vikning. För att kortet ska komma till sin rätta när det väl har öppnats, har jag satt fast blomkortet på ett litet stafflikort. I mitten på kortet har jag använt den nya solrosen och på blommans blad har jag delat upp textstämpeln "För långt borta för en kram".
När kortet fortfarande är ihop vikt ser det ut så här...

måndag 9 april 2012

Receptutmaning

Under mars månad har Scrapbutiken haft en receptutmaning. Det finns fortfarande tid att baka efter receptet som du hittar här, utmaningen deadline är idag. Jag snodde ihop ett kort efter receptet...
Jag har sytt en vit söm runt hela kortet med maskinen. Jag har även sytt fast den vita cirkeln inuti den svarta doilien. Mina favoritblommor finns med på kortet, både knoppar och utslagna...jag älskar rosor! De vita fjärilarna har fått en röd blingpärla på sig och de flyger så glatt kring blommor och blad. Jag har använt en textstämpel och inte bara en favoritfärg, utan tre! Rött, svart och vitt...

lördag 7 april 2012

Scrappiz cybercrop

Inne på Scrappiz pågår just nu en cybercrop och jag har just gjort klart mitt första bidrag...Jag har skapat ett kort till deras teknik- och materialutmaning. I utmaningen ska man göra ett kort och uppfylla följande tre punkter:

* en egengjord bakgrund, med tex distresser, alkoinks el liknande
* man ska använda någon form av band eller spets
* använd någon form av fjäril


Jag har kladdat med gesso och vaxkritor för att skapa en härlig lila nyans i bakgrunden. På det har jag sedan stämplat strån och små bin...
Flickan från Magnolia har jag färglagt med pro markers.

Scraplagret påskcrop #1

Hip to be square, utmaning #1 i Scraplagrets påskcrop. Det innebär att inspireras av layouten de visar i utmaningen och skapa en layout med mestadels fyrkantiga (kvadratiska) element.

Scraplagret påskcrop #5

Scraplagrets påskcrop utmaning #5 är en teknikutmaning, där man ska skapa en layout med lager-på-lager. Minst fem lager, utöver bakgrundspapperet och fotot ska användas. Dessutom ska mist/sprayfärg i någon form användas.
Jag har mistat och droppat med röd mist på den stora fyrkanten under fotot. För att förstärka färgsplashen har jag splashat med röd akrylfärg på det svarta bakgrundspapperet. Jag gillar tekniken lager-på-lager så denna layout var riktigt rolig att göra. Min titel har jag mistat röd...

Scraplagret påskcrop #8

Jag har gjort mitt första bidrag till Scraplagrets påskcrop. Utmaning #8 innebär att inspireras av deras loggas färger och grönt och vitt skulle dominera. Övriga färger som var tillåtna är svart, rött, blått och gult. Det ska även finnas med något utklippt från ett mönsterpapper.
Utöver färgerna i loggan så inspirerades jag av fjärilarna...
I det nedre högra hörnet ser ni en utklippt fjäril som går i gul-grön-svarta toner...

fredag 6 april 2012

När olyckan är framme!

Man vet aldrig när olyckan är framme och man behöver plåster på såren...Hos Skrotboken har vi just nu arbetat med temat "krya på dig" och skapat alster med associationer på just detta tema...På min senaste scrapträff skar jag mig på skalpellen och blev i behov av ett plåster...Hade jag något? Nej, så klart inte! Men från och med nu kommer jag aldrig att vara utan ett plåster i scrapväskan...
Jag har kletat och kladdat med färg, stämplat och använt bitar från en tidningsartikel. Till detta tema skulle vi använda oss av sjukvårdsrelaterade produkter på alstret och längst upp till höger har jag använt ett plåster. Jag har även använt två bitar kirurgtejp som jag stämplat "När olyckan är framme!" på.
Skutta in till Skrotboken för en titt på fler Krya på dig alster...

torsdag 5 april 2012

"Äggstra utmaning"

Idag hittar ni en "äggstra utmaning" hos 100 % Norr. Jag och Pia har busat till det igen :) Jag har gjort ett kort som inspiration till utmaningen...
Vinsten lottas som vanligt ut och består av ett litet vårkit...

onsdag 4 april 2012

Gåvopåse

I helgen är det påsk och då är jag bortbjuden på middag. För att inte komma tomhänt har jag altrat en gåvopåse med en fågel som kvittrar. Jag undrar just vad den sjunger om? Den kanske längtar efter våren! På tagen har jag använt mig av Stämpelkällans nya textstämpel Ha en äggstra glad påsk.
 Kvar återstår nu bara att fylla påsen med något gott...

Glad Påsk!

måndag 2 april 2012

Side step card

Ni har väl inte glömt bort utmaningen hos 100 % Norr? Idag är det min tur att visa er en variant på step card som inspirationsalster till utmaning #43. Jag har valt att göra ett side step card och beskrivningen till denna modell hittar ni hos Lillnettan.
Jag har valt att använda mig av stämpelmotiv från utmaningens sponsor, Vilda Stamps. De stämplar jag har använt är Älva med blomma, Dubbel lyktstolpe, Svalor, Stenhögar och Brevlådor på rad.
Kortets baksida har jag också dekorerat. Till höger har jag använt mig av min nya personliga stämpel och i mitten har jag maskat in Älva med blomma. Gratisstämpeln kommer även den från Vilda Stamps men den finns inte i deras webshop. Jag har fått den i något välkomstskit på någon scrapträff. I det vänstra hörnet ser ni min egengjorda blomma, som jag höll på glömma bort ;) men den sitter där nu :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...