Sidor

måndag 31 oktober 2011

Höstbad

Min systerdotter Amanda ställde upp på en fotosession, 29 augusti 2011, och fick för sig att vi skulle gå ner till ån och fota där. Det var en riktigt kall höstkväll, men där satt hon på sandbanken och på en del andra foton så plaskar hon i vattnet. Jag fick fina bilder! Hon fick en förkylning! Ja, det kanske inte var så roligt, men vi var nöjda med dagens fotosession båda två :)
En närbild från vänster...
Och en närbild från höger...
Skissen jag har arbetat efter ser ut så här och det är skissutmaningen hos Scraphuset under oktober månad.

Halloween

Idag, 31 oktober, är det halloween. Dagen firas genom att man klär ut sig och går runt bland sina grannar och frågar ”bus eller godis”. I Sverige har vi firat halloween i mindre skala sedan 1950-talet men det var först under 1990-talet som firandet tog fart och spred sig över hela landet.

söndag 30 oktober 2011

Floweret sponsrar 100 % Norr

Några av 100% Norrs inspiratöser har fått skapa med digitala stämplar från Floweret!


Den söta lilla flickan tyckte jag passade bra till ett gratulationskort till en liten tjej...Flickan i blåsvädret använde jag till ett riktigt höstkort...med budskapet "Du är fantastisk".
Den sommarklädda pojken var som gjord för denna pappersserie med badtema. Jag skrev "Hej!" på framsidan...
...och när kortet öppnas upp, finns det gott om utrymme att skriva ett brev eller en hälsning.

torsdag 27 oktober 2011

Nalledagen

Idag är det den internationella Nalledagen och vi har firat Nalle den 27 oktober varje år sedan 1998. Idag vill jag därför fira Nalle genom detta kort. Nalle på kortet ser ut att sakna någon...kanske är det så att han saknar mig eller dig! För handen på hjärtat...har du kvar din gamla goa nalle?
Själv hade jag som liten hur många nallar och andra gosedjur som helst. Jag har dock inte kvar alla idag, men en av mina favoriter finns i min närhet...i sovrummet :)

tisdag 25 oktober 2011

Monokromatiskt julkort

Jag har gjort monokromatiskt julkort i bruna toner...det var inte det lättaste att måla tomtens ansikte i en brun ton utan att få det att se konstigt ut :)
Skissen jag har tolkat är denna och det är skisstävlingen som En liten butik har nu i oktober...

måndag 24 oktober 2011

Utmaning #33 hos 100 % Norr

Då var det dags för en ny utmaning hos 100 % Norr, och idag börjar en ny utmaningsperiod. Du som deltar i alla utmaningarna 33-35 har chans att vinna pris från Pion Design. Nu är det dags att tillverka första julkortet om du inte hunnit göra det än...
Mitt inspirationsalster:
Vill du se fler inspirationsalster hittar du dem hos 100 % Norr.

fredag 21 oktober 2011

Syskonkärlek

Hos Scrap-Perra är månadsutmaningen denna månad en skissutmaning och rosa nyanser ska vara den övervägande färgen på alstret. Jag har kladdat med texture paste, akrylfärg, gesso och stämplar för att få till min bakgrund så som jag ville ha den. Min tolkning av skissen och rosa blev så här:
Och så visar jag några närbilder...

Skissen jag tolkat ser ut så här:

måndag 17 oktober 2011

Mera jul i bloggen

Snojbi har en tävling, för att fira att hon blev utvald till DT hos PY Hobby. Det är en skisstävling där kravet är att göra ett kort med minst tre blommor och en charms. Skissen ser ut så här:

Jag har gjort ett julkort, där jag har använt en julflicka som Josefine delar med sig av.

söndag 16 oktober 2011

Floweret sponsrar 100 % Norr

Några av 100% Norrs inspiratöser har fått skapa med digitala stämplar från Floweret!

En morgon tog jag en skön höstpromenad och såg mig runt i den vackra naturen. Jag passade på att fota lite under min promenad, några svampar här och var, samt en skogsglänta. När jag nästan var hemma igen hörde jag en hackspett sitta och hacka mot en närliggande träd. Jag smög mig fram och tog ett foto. Men när jag zoomade in för en närmre bild blev hackspetten rädd och flög sin väg.
Svamparna är digitala stämplar från Floweret och de tillsammans med de bruna blommorna och höstlöven gjorde verkligen layouten till en riktig höstlayout.

lördag 15 oktober 2011

A merrie Christmas

Igår kväll satt jag och lekte med mina promarkers och min nya stämpel från Vilda Stamps. Färglade detta stämpelmotiv i olika färger och det här är en av färgkombinationerna jag gjorde.

fredag 14 oktober 2011

Lycka till!

En av kollegorna på jobbet ska sluta och börja ett nytt jobb. För att önska henne lycka till med det nya jobbet, så har jag scrappat ett kort från oss alla på jobbet.
Kortet har jag gjort till utmaning #9 hos Vilda Stamps. Endast stämplar från Vilda Stamps får finnas med på alstret. Lycka till har jag skrivit i datorn med hjälp av word. Skissen jag har arbetat efter ser ut så här:

torsdag 13 oktober 2011

Manligt kort

Jag har skapat ett manligt kort av aluminiumtejp och en hel del skräp...
Till detta kort har jag stansat ut namnet och kugghjulen i en yoghurtförpackning. Spillbitar av cardstock och snöre har jag använt. Knapparna kommer från loppis och jag hittade ett gammalt gem i lådan med pennor, lite rostigt så där...Jag avslutade med att måla aluminiumtejpen svart, för att därefter gnugga bort det överflödsfärgen.

onsdag 12 oktober 2011

Visst finns det änglar!

För ungefär ett år sedan var jag på min första pysselträff med Pysselhäxorna. Vi fick då skriva upp vår mailadress för att delta i utlottningen om en stämpel. Jag hade turen att vinna och fick välja mellan sex motiv från Laserfrossa. Jag valde detta underbara motiv

måndag 10 oktober 2011

Utmaning #32 hos 100 % Norr

Då var det dags för en ny utmaning hos 100 % Norr. Utmaning #32 är att inspireras av 70-talet. Du som deltar i alla utmaningarna 30-32 har chans att vinna pris från Scraphuset.Mitt inspirationsalster:Vill du se fler inspirationsalster hittar du dem hos 100 % Norr.

lördag 8 oktober 2011

Månadens utmaning #oktober

Oj, vad tiden går fort! Det är redan oktober. Denna månad hos Månadens utmaning är det annorlunda kortvikning i färgerna orange och svart som gäller. Just nu är jag inne i en period då jag vill testa nya kortvikningar. Så denna utmaning passar mig perfekt just nu. Jag har valt att vika ett Triangle Tri-fold Card

Då kortet öppnas upp ser det ut så här...

fredag 7 oktober 2011

Spring Card

Bildmålarnas utmaning #9 är att göra valfri kortvikning med en Bildmålarna stämpel på. Jag har denna gång provat på att vika ett Spring Card eller fjädringskort som det också kallas. En kul och annorlunda vikning. Beskrivning till vikningen hittar ni HÄR!

torsdag 6 oktober 2011

Dopklänning

Fick en beställning på ett dopkort och bestämde mig för att göra en dopklänning, som så många har gjort. Mallen till dopklänningen har jag hittat HÄR! Det var riktigt roligt att göra denna annorlunda kortmodell och beställaren blev mycket nöjd.På insidan av kortet har jag använt mig av två stämplar...

onsdag 5 oktober 2011

Floweret sponsrar 100 % Norr

Några av 100% Norrs inspiratöser har fått skapa med digitala stämplar från Floweret!


Här får ni se delar av mina alster...
För att se hela alsterna och detaljbilderna får ni kika in till 100 % Norr.

Plastpåsealbum med tutorial

Jag hittade en rolig beskrivning på ett plastpåsealbum och tänkte att jag skulle prova på det. Här nedan kommer en beskrivning på hur jag har gjort...
1. Jag har använt mig av vita soppåsar som finns att köpa i de flesta affärer.
2. Jag klippte bort handtagen och botten på påsen.
3. Jag klippte upp den ena sida på påsen.
4. Jag vek ihop påsen till lämplig storlek och därefter lade jag påsen mellan två papper och sedan strök jag med strykjärnet tills platsen hade smält ihop. Jag strök i flera omgångar och kollade med jämna mellanrum hur det gick i smältningsprocessen.
5. Så här ser plastpåsealbumet pärm och sidor ut innan jag dekorerat dem. Till albumets pärm har jag använt två plastpåsar och valt att inte vika ihop dem på hälften. Valde två påsar för att få samma tjocklek som slbumets sidor.
Albumets pärm och sidor har jag målat med akrylfärg i olika kulörer. På en del av sidorna har jag blandat flera färger. Jag har fäst ihop plastpåsealbumet med två brads. Jag upptäckte att akrylfärgen gärna ville släppa från plastpåsen vid minsta lilla vikning eller skrapning, så jag beslöt mig för att lacka mitt album...Ser att jag stavat fel på april...oj oj skrivfelsnisse har varit i farten...Bäst att göra om göra rätt :)
...tyvärr var det lack jag hade hemma inte så bra för mina foton. Lacken ville gärna klibba fast i fotona, se det som ligger överst på denna bild. Så det var bara att skriva ut en del nya foton. Därför har jag klippt ut skyddsblad av plastfickor som jag har satt mellan varje albumsida.
Som ni ser har jag även valt att använda mig av stämplar på sidorna och denna lilla cykel tyckte jag passade utmärkt till fotot på Amanda som kommer farande i fartfylld framfart...
Vad är väl ett album utan journaling? Här har jag använt en journalingstämpel som jag tycker mycket om...
Syrran som kommer krypandes i en tunnel...på upptäcktsfärd! Sidan har jag sparsamt dekorerat med en doilies som fotomatta och några fjärilsstickers.
Denna gång har jag dragit linjer för hand till min journaling. Jag visste att jag ville skriva mycket så jag lät journalingen ta upp hela sidan.
Här har jag använt Primas nya tegelvägg...visst är den underbar! I övrigt har jag enbart dekorerat med några stickers.
Och här kommer syrran farandes...
Woohoo! Eddie kommer med ilfart! Som fotomatta har jag använt en bit tvättpåse och en bit silkespapper.
Vad är väl en dag på Leos lekland utan airhockey? Här har jag använt en diecutram till fotomatta och dekorerat med blommor från Petaloo. Jag älskar dessa blommor!
Amanda och Eddie tog sig en match. Jag och min syster bistod med glada hejarop! Under fotot sticker det fram osteklut och ett hjärta som jag har stansat ut och embossat med en die.
Fullt ös var det på cykelbanan...ja inte bara för Amanda och Eddie utan det fanns andra barn som också öste på för fullt...
Men ibland är det rätt skönt att ta det lugnt på cykeln också...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...