Sidor

måndag 28 februari 2011

Altrad scrapburk

Denna månad har det varit kärlekstema hos Pysselhäxorna. Temat har varit att skapa ett alster med en kärlekssång som inspirationskälla. Jag har altrat en burk som jag har tänkt att använda som pengaburk. För varje alster som jag skapar, ska jag lägga i tio kronor. Dessa pengar ska sedan användas till att köpa nya scrapbookingsaker.
Den sång som inspirerade mig är låten "Can´t buy me love"...
...but I can buy me scrap! Vilket är syftet med pengarna jag lägger i burken.
Jag har valt att dekorera locket och botten mycket sparsamt, eftersom burken är svåröppnad och handen läggs som stöd i mitten vid öppnandet.

söndag 27 februari 2011

Glad

Jag har scrappat ett foto på min systerson. Han sitter i soffan och ser underbart glad och lycklig ut.
Jag har utgått från denna skiss som jag har hittat på Pencil Lines...

tisdag 22 februari 2011

Ljuskort med bokmärke

Ett ljuskort för tre värmeljus...
...med ett bokmärke som är nedstoppad i kortfickan.

måndag 21 februari 2011

Anno 1914

Jag har scrappat ännu ett foto från påsen med alla gamla fotografier. Detta foto var daterat till 1914, men så mycket mer vet jag inte.
Denna layout är mitt bidrag till 100 % Norr skissutmaning. En underbar skiss, som jag tyckte mycket om...

Utslagen scrappare...

I höstas när vi åkte hem från Scrapeventet i Skellefteå somnade min systerdotter i baksätet. Hon sitter i sin bilstol, men huvudet har hon lagt på sätet mellan bilstolen och scrapväskan. Trött var hon men ville inte åka hem från scrapträffen...
Denna layout har jag scrappat efter utmaningen på 100 % NORR, som denna gång var en färgutmaning...

söndag 20 februari 2011

Tema Kärlek

Denna månad på Svensk scrapbooking går temautmaningen i kärlekens tecken. De utmanar oss att skapa tre alster, en layout, ett kort och en altrad sak. De kan vara oberoende varandra, men ska gå i kärlekens tecken.

Först ut är en layout på min syster och hennes son, då bara någon månad gammal, sommaren 2000.Jag har altrat en påse till min systerdotter. Påsen är välfylld med geléhjärtan.Och ett alla hjärtans dagskort, som min syster har fått. En annorlunda vikning där stängningen består av ett hjärta.En bild på kortet då det är öppnat...

torsdag 17 februari 2011

Vintagelayout

För en tid sedan fick jag en påse med gamla foton från mamma. Foton som hennes morbror har sparat. Jag frågade om jag kunde få dem för att scrappa och det fick jag. På en del foton fanns det information om namn, plats och tid. Det här foton som är det första ur högen, saknar information helt och därför har jag valt att låta layouten sakna titel.

Med denna layout deltar jag i Pojjos skisstävling, som pågår till den 20 februari.

onsdag 16 februari 2011

Altrad påse

Inför Alla hjärtans dag altrade jag en påse som jag sedan fyllde med godishjärtan. Hittade en påse på affären som var precis lagom till lite godis...

Fruarna Liljas utmaning # 49

Utmaningen hos Fruarna Lilja är som vanligt en skiss. Denna skiss är lika härlig som deras övriga skisser.
Jag har valt att scrappa ett kort utan titel. Tänkte att jag kunde stämpla "Grattis" eller använda siffror efter mottagarens ålder, när det är dags att ge bort kortet...

måndag 14 februari 2011

Magdas februariutmaning

Denna månad hos Magdas gäller utmaningen att inspireras av följande bokomslag och scrappa en layout eller ett kort.
När jag såg inspirationsbilden till månadens utmaning tänkte jag direkt på klet och kladd...Jag har inspirerats av färgerna rött, svart och vitt. Även cirklarna som fanns på bilden inspirerade mig och texten i bakgrunden gav mig inspiration att använda dymoband på min layout.

söndag 13 februari 2011

Fika

Skissutmaning på Svensk scrapbooking. Skapa en layout utifrån följande skiss:
Min tolkning av skissen:
Personen på den nedre bilden vill inte synas på internet, och med hänsyn till det har jag suddat ut hans ansikte.

You & I

Jag hittade en härlig skiss hos Sketchy Thursdays som jag kände att jag ville tolka. Det fanns även tre kriterier som skulle uppfyllas förutom att tolka skissen, nämligen att använda följande:

1) rosa och grönt eller rött och turkost,
2) hjärtan,
3) en lista om något/någon jag tycker om

Min tolkning av skissen ser ni här:

torsdag 10 februari 2011

Altrat ljus

Denna månad på Svensk scrapbooking gäller alterutmaningen att altra ljus. Jag har embossat mitt ljus men tyvärr så ville embossingen inte visa sitt rätta mönster vid fotograferingen. Om det sen beror på att ljuset är vitt eller på fotografen, vet jag inte! Ni kan skymta svagt att något är embossat längst den övre kanten på ljuset, samt över och under dekorationsbandet. Närbild på bandet och dekorationerna runt ljuset.

onsdag 9 februari 2011

Spring Time

Skissutmaning på Svensk Scrapbooking. Skapa ett kort utifrån följande skiss:
Jag har denna gång använt mig av stämplar från See D´s...

tisdag 8 februari 2011

My Valentine

Jag har kombinerat två tävlingar och scrappat ett Alla hjärtans dagskort. Jag har antagit Fruarna Liljas skissutmaning, samtidigt som jag antagit Pysselhäxornas kortutmaning. Deras kortutmaning innebär att hitta en kärlekssång och inspireras av den. Kortet ska innehålla en fras från den sång som var inspirationskällan.
Jag inspirerades av Martina McBrides låt My Valentine...och scrappade ett kort i My Valentines favoritfärg, nämligen blått!

Hold My Hand

Jag har kombinerat två utmaningar; skissutmaningen hos Creative Scrappers och Pysselhäxornas layoututmaning för februari. Skiss #142 är helt underbar och jag föll för den direkt. Utmaning hos Pyselhäxorna innebär att hitta en kärlekssång och inspireras av den. Layouten ska innehålla en fras från den sång som var inspirationskällan.
Jag har inspirerats av låten med Michael Jacksons feat. Akon. Titeln på låten är den samma som titeln på min layout; Hold My Hand...

söndag 6 februari 2011

Scrap-Perras februariutmaning

Denna månad hos Scrap-Perra gäller utmaningen att scraplifta någon på Scrap-Perras blogg. Superkul utmaning. Jag letade bland blogginläggen som är skrivna under den senaste tiden och hittade ett inlägg som jag riktigt fastnade för. Jag har valt att lifta en av Umenorskans härliga layouter. Jag har valt att lifta henne därför att jag tycker att hon har en skön scrapstil. Hennes sätt att scrappa clean & simple, passar verkligen mig och min stil. Den layout jag har valt att lifta hittar ni HÄR! Vill ni se mer av Umenorskan, så tycker jag att ni ska ta en titt i hennes blogg.

Som ni kan se har jag valt att vrida på hennes layout, 180 grader, för att passa mig och min tanke bättre. I övrigt gillar jag Umenorskans sätt att ta tillvara på små spillbitar.

Vintersport !

Utmaningen på 100 % NORR har denna gång varit att scrappa om vintersport. Jag har scrappat en layout med syrrans pojk på skotern...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...